Workshop Sabel

Ga het duel aan!

De Sabel workshop is zeer geschikt om met vrienden of collega’s een duel aan te gaan. Tijdens deze workshop leer u van Alexander Moraru de verschillende facetten van de schermsport: aanvallen, verdedigen, voetenwerk en natuurlijk een stukje tactiek. Dit alles in een zeer ontspannen sfeer. Hierna kunt u zelfstandig een partij schermen waarbij u fysiek en mentaal intensief aan de slag gaat en u het opneemt tegen een vriend of collega. EN GARDE!
– Duur 1-1,5 uur

Workshop Theaterschermen

Strijdt met elkaar!

Theaterschermen is het uitvoeren van een schijngevecht dat er echt uit ziet. Hierbij staat vertrouwen en samenwerking centraal. Zoekt u meer naar samenwerking in plaats van tegenstelling dan is een workshop theaterschermen misschien wat voor u. Tijdens deze workshop leert u ook verschillende technieken om aan te vallen, te verdedigen en voetenwerk. Maar nu wordt dit ingezet om samen met een oefenpartner tot een choreografie te komen, die uiteindelijk voor de groep opgevoerd zal worden.
– Duur 1-1,5 uur

Zoekt u ondersteuning voor een theatrale voorstelling, film of ander evenement kijk dan hier.

Acts

Of het is voor de opening of afsluiting van een evenement of ergens tussen door, als er een spectaculair gevecht opgevoerd moet worden dan staat het showteam van Moraru Coaching voor u klaar.

Wij kunnen acts leveren waar zowel met als zonder zwaarden in gevochten wordt en de acts kunnen worden aangepast aan het thema van uw evenement. Zoekt u gladiatoren, musketiers, avonturiers of slechts een ruzie die uitmondt in een gevecht, wij geven hier op spectaculaire, maar een veilige en verantwoorde, wijze invulling aan. Of het publiek nou netjes op een stoeltje zit, of dat het gevecht midden in een mensenmassa losbarst.
Deze acts kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met een basisworkshop theaterschermen. Voor een offerte, meer informatie of het bespreken van uw wensen neem gerust contact op.

Kinderfeestjes

60 min – 75 min, op locatie of in de schermzaal

Tijdens het kinderfeestje ga je met je vriendjes en vriendinnetjes het duel aan. Ook voor themafeestjes, zoals piraten, star wars, prinsessen en ridders, is schermen onmisbaar. De workshop kan dan ook eenvoudig aan deze thema’s worden aangepast.
Spelenderwijs leer je de basis technieken en tactieken van het schermen. Ook komen de regels aan bod en leer je hoe je elkaar moet groeten. Als je dit kan, ben je aan het eind van je feestje in staat om een echte partij te schermen! Er wordt over deze middag gegarandeerd nog veel nagepraat.

Wij zorgen voor complete schermuitrustingen voor alle kinderen (masker, handschoenen, vest en floret). Het feestje is voor zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar erg geschikt. Alles wordt op maat aangeboden, in een schermzaal of op locatie. Voor een offerte, meer informatie of het bespreken van uw wensen neem gerust contact op.

Musicals, Theater, Film, ect.

Voor musicals, theatervoorstellingen en andere cultuur en entertainment vormen waarin geschermd moet worden bieden wij speciaal ontwikkelde clinics, workshops en gevechtschoreografieën. Met behulp van zogenaamde impliciete leermethodes hebben uw acteurs binnen de kortste keren de basistechnieken van het theaterschermen onder de knie. Hierdoor kan er vrijwel direct gewerkt worden aan het instuderen en zetten van een gevechtschoreografie.

Theaterschermen, toneelschermen of schermen op het toneel is het veilig en overtuigend uitbeelden van een gevecht met blanke wapens. Die wapens kunnen bijvoorbeeld zijn rapier, hofdegen, sabel, dolk, zwaard, maar ook een gevecht met stokken valt onder het brede begrip theaterschermen.
De gevechten volgen een strikte choreografie; improvisatie is i.v.m. de veiligheid ongewenst.

Wij verzorgen basisworkshops en -cursussen, waarin acteurs noodzakelijke vaardigheden leren om veilig een overtuigend gevecht met toneelwapens op te voeren. Daarnaast kunnen wij voor u een gevechtschoreografie maken en helpen instuderen, voor toneel, musical, operette, opera en film.

Moraru Coaching kan de volledige gevechtsregie verzorgen, zonodig inclusief een aangepaste basiscursus. Wensen van regisseur, acteurs en producer worden, binnen de veiligheids­grenzen, gerespecteerd. Hierbij valt te denken aan historische correctheid, budget, tijdschema, etc. Ook kan er aandacht besteed worden aan stijlverschillen, zoals bijvoorbeeld tussen d’Artagnan en Rochefort.
Voor een offerte, meer informatie of het bespreken van uw wensen neem gerust contact op.