Schermen is erg geschikt voor kinderen, vooral omdat het karaktervormende waarde in zich heeft. Achter de simpele doelstelling “De tegenstander raken zonder zelf geraakt te worden” gaat veel schuil. Schermen heeft namelijk een totaalpakket van atletisch, strategische, mentale en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Schermers zijn fysiek en mentaal in balans, en weten in stressvolle situaties de juiste keuzes te maken. Ook groeten schermers elkaar voor en na het duel en hebben respect voor de tegenstander. Een schermer bereikt zijn doel, leert van zijn fouten en geniet bovenal van het spel.

Basisscholen

Moraru Coaching wil zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met deze unieke sport. Hiertoe hebben we een speciaal ontwikkelde cursus die op locatie kan worden gegeven. Hierdoor kunnen basisschool kinderen in hun eigen schoolomgeving de basistechnieken van het schermen op een speelse wijze onder de knie krijgen. Bijvoorbeeld tijdens de gymles of als sportief onderdeel van een leerplein.

Deze cursus is geschikt voor kinderen van groep 4 t/m 8. De cursus bestaat uit een pakket van een aantal lessen en wordt op locatie gegeven. Wilt u een offerte of heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Middelbare scholen

Ook voor middelbaar onderwijs is schermen zeer geschikt, voor de middelbare school leeftijd wordt een introductiecursus van 2 of 3 lessen per klas in een goed uitgeruste schermzaal aanbevolen. Schermlessen op de middelbare school zijn erg goed als Sportoriëntatie, zowel in de brugklas als eindexamenklas. De middelbare schooltijd is een periode waarin veel kinderen stoppen met hun sport en niet goed weten wat ze willen. Dit is de leeftijd dat ze graag iets anders willen proberen en hier open voor staan. Het belangrijkste in deze leeftijdscategorie is het plezier in sport. Zodat de kinderen blijven bewegen. Schermen is een unieke mogelijkheid hiervoor.

BSO

In de huidige tijd van tweeverdieners en drukke werkschema’s is buitenschoolse opvang (BSO) een zeer belangrijk thema. Op aanvraag verzorgt Moraru Coaching op locatie van een BSO schermcursussen. De BSO-cursus heeft als doel de kinderen een leuke activiteit aan te bieden, waarbij de basisvaardigheden van het schermen geleerd worden en de kinderen enthousiast gemaakt worden voor de schermsport. Eventueel kunnen ze na de cursus doorstromen naar een echte schermvereniging.

Wilt u een offerte of heeft u vragen, neem dan contact met ons op: